Hvordan påvirker Covid-19 norsk næringsliv?

I disse tider er det ett tema som er særedeles aktuelt: hvordan viruset Covid-19 vil påvirke norsk næringsliv om veksten av antall smittede fortsetter. I går varslet Aker Solutions at de permitterer 6.000 ansatte, SAS varslet i dag at de kommer til å permittere opp til 10.000 ansatte samtidig som norske medier går ut med at nesten en halv million arbeidsplasser kan gå tapt under krisesituasjonen. Dette går hardt ut over økonomien, og myndighetene tar grep ved å vedta en krisepakke fortløpende til næringslivet.

Dette er et fåtall av alvorlige overskrifter som berører en stor andel av den norske befolkningen. Vi har en tøff tid i vente, og livet settes litt på vent når slike situasjoner oppstår. Jeg har selv opplevd å bli satt til hjemmekontor og hjemmeskole i disse dager og syntes det er helt forferdelig å sitte her hele døgnet, men det er nødvendig. Jeg er ikke i karantene, men jeg har nedsatt immunforsvar, og tar mine forhåndsregler.

Flere permitteringer venter, og jeg har venner som har mottatt varsel om permittering allerede fra April måned. Ledere settes på spill når de er nødt til å kommunisere via alternative kanaler og ta tunge avgjørelser som man helst skulle vært foruten. Jeg vil gi alle ledere der ute i landet en klapp på skulderen i disse dager, inklusiv min egen!

Bloggen oppdateres.