FNs bærekraftmål og digital økonomi – et viktig teknologisk fremskritt

Dette er mitt første innlegg på denne nettsiden som omhandler digital markedsføring, og vi har i år blitt utfordret av våre forelesere Arne Krokan, Anders Mamen, Karl Philip Lund og Cecilie staude til å lage en faglig blogg om digital markedsføring. Mitt første innlegg om digital markedsføring og vil handle om FN, bærekraftmål og digital økonomi – et viktig teknologisk fremskritt

 Hva har bærekraftmålene til FN og digital økonomi å gjøre med hverandre? Alt! Blockchain, kunstig intelligens, 3D-printing og Internet of Things er hva som venter oss i fremtiden. Allerede i dag forskes det stadig på å forbedre alle disse, men vi er ikke i nærheten av å være dit vi kommer til å være om 10 år.

 Schneider Electric skrev en artikkel som ble publisert av CNBC om akkurat dette med hvordan smart teknologi og Industri 4.0 og 5G kommer til å forandre den globale økonomien. Schneider Electric er for spesielt interesserte et Fransk multinasjonalt elektrikerselskap og er børsnotert på Euronext børsen

 Nå skal det sies at Schneider produserer denne teknologien, men det er et viktig og meget spennende tema og både snakke om, men også å lese om! 

 Dagens samfunn er preget av å være i kontinuerlig endring med teknologiske fremskritt og nye økonomiske muligheter som kryptovaluta for forbrukerne og robotisering for industrien. Schneider Electric skriver i sin publikasjon at smartifisering av verdens industri, såkalt IIoT (Industry Internet of Things) vil kunne tilføye den globale økonomien 1.500 billioner kroner i løpet av de neste fem årene. Det som vil skje i følge Schneider er at fabrikkene vil være kapable til å produsere produkter med en høyere hastighet og til en lavere pris, nettopp på grunn av smartteknologien. 

Schneider Electric har bygget en smartfabrikk ved hjelp av egen teknologi, og klart å opprettholde ansatte og bærekrafthet som en del av innovasjonen. 

Schneider Electric burde derfor være et ledende forbilde for mange bedrifter, og initiativtakeren til å sette i gang et globalt samarbeid hvor man får flere og flere bedrifter til å implementere lignende systemer. Smart teknologi og automatikk som industri 4.0 fører med seg er med på å hjelpe land med å nå FNs bærekraftmål. Ikke bare er det bærekraftig, men det skaper også effektivitet for industrien.Det må dog føyes til at det ikke blir helt digitalisert. Det må fremdeles mennesker til slik som ingeniører og teknikere for å programmere og vedlikeholde maskinene. 

 Bedrifter som ikke ønsker, eller som ikke evner å implementere et lignende system i løpet av få år vil rett og slett bli faset ut, bli liggende etter i teknologien, og deretter gå konkurs.

Her kan dere lese mer om teknologien i den Orginale publikasjonen til Schneider Electric:

Jeg ønsker stadig vekk å forbedre meg. Legg gjerne igjen en kommentar på innlegget mitt slik at jeg kan bli en bedre skribent.

13 kommentarer om “FNs bærekraftmål og digital økonomi – et viktig teknologisk fremskritt

  1. Veldig fint innlegg. Synes det er utrolig spennende å se at det allerede finnes selskaper som Schneider Electric i dag som bruker smart teknologi på fabrikkene deres! Skulle likt å lese mer om hvordan du tror smart teknologien kommer til å påvirke jobber i fremtiden samt økende krav til høyere utdanninger.

    1. Takk for en hyggelig tilbakemelding og nydelig innspill til et senere innlegg! Schneider Electric snakker om Industri 5.0, og jeg kommer nok til å dele mine tanker etterhvert om hva jeg tenker om den digitale fremtiden.

  2. Veldig godt tema! Skal bli spennende å lese om dette fremover, og se endringene som vil skje. Vel så viktig er det at selskapene som ønsker å vokse legger vekt på å jobbe fremtidsrettet, og ikke bare tenker her og nå. Derfor burde de se etter nytenkende, innovative folk som kan være med å «spå fremtiden» til selskapet sitt. Supert innlegg, stå på videre! 🙂

    1. Takk for tilbakemelding!

      Helt enig. Vi trenger flere selskaper som tenker smart, fremtidsrettet og bærekraftig! Selv jobber jeg også for et selskap som tenker på akkurat den måten med å implementere nye smarte systemer som kommuniserer med hverandre.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.