Porteføljerapport Mars

3 måneder er forbi av året, vi har alle stilt om klokkene våre til sommertid og Covid-19 herjer i alle verdens land. Det er en dyster tid med børsnedgang og død, når vil dette ende? Jeg som mange andre har gått i dekning med hjemmekontor og mange norske byer er nesten tomme. Mange bedrifter sliter, og dette er en tid hvor ordet økonomisk vekst ikke er et tema. Dette er en tid hvor vi må stå sammen og vise solidaritet ovenfor hverandre.

Porteføljen min har tatt skade de siste månedene, og ligger nå skadeskutt på 2 sifrede røde tall. Jeg har begynt å kjøpe litt igjen, men velger aksjer med omhu da jeg ikke vet om bunnen er nådd… Jeg byttet i fjor høst strategi fra trading til en mer langsiktig utbyttestrategi, men jeg ser nå at det kanskje ikke var så lurt. Det er en sjans for at jeg går over til tradingstrategi igjen, men jeg ønsker ikke å selge unna selskaper ennå da jeg skal prøve å holde meg til den strategien jeg har satt. Totalt sett har porteføljene falt 16,23% så langt i år, og 10,5% bare denne måneden. På ett år er porteføljene ned 3,14%.

Utbytteporteføljen består nå av det jeg anser som et godt utvalg aksjer, og ser slik ut i skrivende stund:

  • Lerøy Seafood
  • Equinor
  • Volvo AB
  • Heimstaden pref. 
  • Carlsberg
  • PepsiCo
  • Huhtamäki Oyj

Et selskap som er på watchlist i disse dager er Gilead Sciences, et stort amerikansk legemiddelselskap som utvikler legemidler mot mange kjente sykdommer, men som også er aktiv i kampen mot Covid-19. En av hovedårsakene til at jeg har fått interesse for selskapet. Selskapet har en direkteavkastning på rundt 3.5%.

Jeg deler den ene porteføljen min på Shareville, så om du vil følge meg kan du gå inn her.

Viktig: Investeringer i aksjer, valuta, råvarer, opsjoner, CFD´er, ETF´er og andre verdipapirer innebærer ulik grad av risiko. Du er selv ansvarlig for å sette deg inn i hvilken risiko som gjelder, og for de økonomiske tap som kan oppstå. Jeg tilbyr ikke råd om hvilken investeringer du skal foreta og er derfor ikke ansvarlig for din eksponering og tap i markedet. Om du ønsker mer informasjon kan du ta kontakt med en autorisert rådgiver som du stoler på. Lånefinansierte investeringer og giring innebærer variabel risiko avhengig av belåningsgrad. Forstå risikoen før du handler i markedet, og handle kun med kapital du har råd til å tape. Aksjemegler har omtaler og anmeldelse av populære nettmeglere som tilbyr tjenester innen aksjehandel, valutahandel, råvarehandel og derivathandel. Del gjerne dine egne erfaringer med meg ved å skrive en kommentar eller ved å sende meg en mail.